Spaghetti och köttfärssås brukar gå hem i alla lägen men ibland vill man testa en lite annorlunda touch på det hela. M fick för sig att vi skulle lägga in lite indiska toner i rätten och fick till en jättegod, och något nyttigare variant, på kycklingfärs istället. Dessutom körde vi med pasta, för barnens skull, även om vi vuxna valde Shiratakinudlar som finns i varianten Fettucini
Indisk köttfärssås med curry
(6 personer) 5sp p/p
- 3 morötter
- 1 1/2 gul lök
- 1 1/2 vitlöksklyfta
- 300 g vitkål
- 1 1/2 spansk peppar
- 4 1/2 msk olja
- 2 1/2 tsk curry
- 1 1/2 tsk kanel
- 600 g kycklingfärs
- 400 ml lätt kokosmjölk
- 3 dl vatten
- 1 1/2 hönsbuljongtärning
- salt och peppar
- 1 lime
Skala och skiva morötterna. Skala och finhacka lök och vitlök, Strimla kålen. Dela, kärna ur och hacka chilin (spansk peppar).
Fräs grönsakerna, i hälften av oljan, tillsammans med kryddorna i en stekpanna. Lägg över i en stor kastrull. Stek färsen, i resten av oljan, i stekpannan. Lägg sen över i kastrullen tillsammans med grönsakerna.
Tillsätt kokosmjölk, vatten och smulad buljongtärning. Låt småkoka i ca 15 minuter. Smaksätt sen med salt och peppar och pressa limen över maten. Till detta kan du servera ris eller nudlar. Vi valde dock pasta till bananen för att få det så snarlik en ”vanlig” köttfärssås som möjligt