Planerar ni inför piglördag eller till helgen plock/förätt då kan jag tipsa om –
Filoknyten med karamelliserad rödlök,parma och briliat savarin och färsk timjan.
3 personer (6 knyten) 2sp per knyte.
- 1 st rödlök
- Filodeg (fryst) – 7 g per knyte (2 rader som du först drar av sen delar den på mitten, så får du 2 knyten)
- Färsk timjan
- Brillat Savarin ca 10 g per bit / knyte
- Parma 3st delar på mitten ca 6g per knyte
- 1 tsk olja att steka rödlöken i
Jag använde en muffinsform, spraya lite olja smått över de 6 formarna. Tog filodegen och klädde in varje de. In i ugnen på 200g bara några minuter så de får lite färg. Strimla löken stek så de blir mjuka i konsistensen. Fyll varje knyte med tillbehören, först rödlöken,parman,osten, peppra. In i ugnen 3,4 minuter (håll koll). Vid servering lägg en timjankvist ovan.