Asiatisk kycklingfärs med chilli och shirataki nudlar
5 portioner 7sp p/p
Kvällens middag gick åt det asiatiska, och det blev riktigt gott. Fick bli dagens lunch också 😉
- 800 gram kycklingfärs
- 1/2 purjolök
- 1 msk ingefära, riven
- 2 st vitlöksklyfor
- 1 st röd chillipeppar
- 1 msk fisksås
- 1 msk japansk soja
- 1 tsk honung
- 2 dl kokosmjölk
- 70 gram spenat
- salt
- peppar
- 2 msk tomatpure
- 2 tsk olivolja
- 1 st lime
Tillbehör
- 1 påse Shirataki nudlar (0sp, finns på Bodystore) räcker till 2 personer
Finstrimla och skölj purjolöken. Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och finhacka chilipepparn.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs lök, ingefära och chili hastigt,tomatpure, tillsätt kycklingfärsen och låt den bli helt genomstekt.
Tillsätt fisksås, soja, honung och kokosmjölk och låt de puttra ihop i 5 min. Smaka av med salt och peppar och tillsätt sköljd spenat.
Servera grytan med ris eller nudlar och limeklyftor.