Het Chilligryta i gjutjärnspanna
4 personer 10 sp p/p (utan tortillachips samt greek yoghurt)
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 500 g nötfärs
- 2 tsk olja
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk torkad oregano
- 1/2 – 1 tsk chiliflakes
- 1/2 dl tomatpuré
- 390 ICA Tomater, finkrossade, basilika
- 2 dl köttbuljong (vatten + fond/tärning)
- 1 avokado
- 1 st lime
- salt / peppar
- Cayennepeppar (efter egen smak)
- 2 st tomater
- Grekisk Yoghurt 0%
- Koriander
- Tortillachips
- Majs
-
1 förpackning Zeta Kidneybönor, ekologiska
Skala och hacka lök och vitlök. Stek färsen i olja i en het stekpanna. Släng i vitlök och löken, tillsätt kryddorna och tomatpurén. Låt det fräsa någon minut.
Tillsätt tomatkrossen och buljong och låt koka under lock på svag värme ca 15 minuter. Rör i bönorna ch rör försiktigt om.
Servera i gjutjärnspanna, pressa limen över, strö över koriandern. Lägg sedan i majs,avokado, grekisk yoghurt, tomaterna (delas innan)och tortillachips.