Stekt lax med soltorkade tomater, grädde och spenat.
4 personer 6sp p/p
- 4 st laxfiléer
- 5 dl milda mat4%
- 3 vitlöksklyftor
- 1 stor gul lök
- 10 st soltorkade tomatbitar
- 100g färsk babyspenat
- 2 msk chipotlepasta eller 2 msk tomatpuré
- salt, peppar
- 1 msk smör
Grovhacka den gula löken och sten den mjuk i stekpannan. Strimla soltorkade tomater på längden och lägg dem i en skål. Pressa i vitlöken i stekpannan med löken.
Häll den stekta löken i skålen med soltorkade tomater.
Smält en stor klick smör i pannan och ha ner laxfiléerna. Salta och peppra. Stek laxen hastigt på båda sidor. Ta upp laxen och stek till spenaten snabbt, Slå på vitt vin och låt det fräsa in någon minut.
Fördela ut löken och soltorkade tomater i stekpannan. Häll i grädden och chipotlepasta. Rör om. Sätt ner laxen försiktigt och låt allt puttra ihop och smaka av med salt och peppar.
Servera med ris eller som jag gjorde riven rödkålsris.