Igår så orkade ingen av oss stå och lägga ner större ”jobb” på maten. Sådana dagar har man ibland. Så då vill jag tipsa om denna 🙂
Kräftor i kokosmjölk med koriander 4 personer (mindre portioner) utan ris 5sp med ris 9sp
- 2 port ris
- 340-400 g kräftstjärtar i lake
- 1 förp sockerärtor
- 1 påse pineapple thai kryddmix (à 30 g) (3sp)
- 400 ml kokosmjölk lätt
- 1 burk minimajs
- 1/2 kruka koriander
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Låt kräftstjärtarna rinna av i en sil. Ansa och skär sockerärtorna.
Låt kräftstjärtarna rinna av i en sil. Ansa och skär sockerärtorna.
Koka upp kryddmixen i kokosmjölken i en gryta. Lägg i sockerärter och majs. Låt koka i 3 minuter.
Rör i kräftorna i grytan och låt det bli varmt. De ska inte koka, då blir kräftorna sega. Hacka koriandern.
Servera grytan med ris och strö över koriander.