Libapizza hur gott?! Du kan lägga på precis vad du vill och Vill du ha det som en kebabrulle så funkar det. Sonen och mannen ville precis ha det, de fulle med kebabkött,sallad,gurka,lök och vitlöksås. Själv så va jag sugen på parma och fikon. Jag gjorde även hemmagjorda rotfruktschips. Krispiga goda. Jag är ju en dipp-tjej, love it. Så jag köpte två olika dipppåsar tog ca halva och blanda i två olika skåla med greek yoghurt 2% Inte många sp på detta 😉
Parma & Fikon Pizza med pizzasallad – 11sp
- 1 st Libabröd
- 1 st Fikon
- 4 st Prosciutto crudo skivad
- Rucola
- 1/2 gul lök
- 1/2 röd paprika
- 1 tsk balsamvinäger
- Picklad rödlök (om man vill ha det)
- 1-3 msk Ost mager riven 10%
Stek upp löken och paprika. Lägg allt på pizzan in i ugnen på 200g bara någon minut. Håll koll på pizzan.
Pizzasallad
- 1/2 röd paprika
- ca 400g vitkålshuvud
- Vitvinsvinäger (smaka av själv, jag gillar att ösa på lite extra)
- salt
- peppar
- paprikapulver
- dragon
- 2 tsk olja
- 1msk vatten
Strimla vitkålen och paprikan. Krydda låt stå i kylen och gotta sig. Pointsen blir 0sp
Rotfruktschips
- Rödbeta
- palsternacka
- morot
- puma
- Smör & olja spray
- salt
- paprikapulver
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala rotfrukterna och skär i tunna skivor med kniv, mandolin eller skalare.
Lägg ut i ugnsfast form, gärna på bakplåtspapper. Spreja på oljan..Baka i ugn i 30 minuter.Ta ut plåten och ta bakplåtspappret och dra av plåten med chipsen på. Rör om försiktigt låt svalna. Krydda och salta.
Som dippsås så köpte jag OLW dipppåsar tog halva och blanda med en dl Greek yoghurt 2%
Gott och nyttigt 🙂