Ikväll blir det lax och då blir det en repris på denna rätt 🙂
2 personer 8sp p/p
- 1 citron (skalet + saft)
- 2 st laxbitar
- 1 tsk olja
- Kålrot
- Morötter
- Palsternacka
- Bavaria blue 17g (på varje fisk)
- Creme Fraiche Lätt Paprika/Chili 13% 6 msk
- 1 st lime (skal + saft)
Skär ett snitt på långsidan på laxen och för in ostskivan.Gnid in fisken med citronskalet. Stek sedan på medelvärme, pressa citronen över båda laxbitarna.
Strimla upp rotfrukterna pressa limen över samt strö över skalet och låt dom rostas i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter (tills de får en fin färg). Koka upp såsen i en kastrull. Lätt som en plätt och så smarrigt.
Jag stekte upp lite tomater och en skvätt balsamico över när allt var färdigt.
Det blev ett glas vitt till – Gnarly Head Nr 6381