Något lite annorlunda sett att göra burgare, men ack så gott!
Receptet är till 7 personer ( 8sp på burgare + 7sp på brödet = 15sp)
- 900 g nötfärs 5%
- Pågen Brioche Gourmet hamburgerbröd
- 1 gul lök
- 1 Zeta Mozzarella, ekologisk.
- 1 knippe persilja
- 1 ägg
- 1 frp Kalkon bacon Tulp
- 2 tsk olivolja
- BBQ krydda
- salt & Peppar
- 3 st vitlöksklyftor
- 75 gram Mexicana hot cheddar (hittar ni ej den så kan ni ta Ica Hamburgare cheddar, då blir det 7 sp på burgare)
- Sallad
- Tomat
Strimla den gula löken och stek upp tills den får en gyllenebrun färg. Ställ åt sidan.
Blanda nötfärsen med ägg,kryddorna och vitlöken. Dela i två högar och kavla ut till två runda lika stora på bakplåtspapper. Lägg kalkonbaconen på ett bakplåtspapper och stek i ugnen tills den får en fin färg på 225g (ca 5 min) Ta ena delen åt sidan. Riv cheddarn och strö halva delen över ena färs delen. Skär mozzarellan i tunna skivor och strö över. Lägg baconen på. Lägg på löken, persiljan och resterna av cheddarn. Ta sedan och lägg över den andra delen färs som ett lock. Tryck till sidorna. Stek båda sidorna på en stekpanna tills den får en fin yta. Ta sedan in i ugnen och låt den stå och gotta sig på 180 grader i ca 5 min. Färdigt!