Pasta crema med kyckling, polkabeta och parmesan
4 portioner 9 sp p/p
- Fling salt Carl Johan smak
Pasta okokt (typ penne) 6dl - 1 st gul Lök
- 3 st salladslökar
- 1 st röd paprika
- Färska champinjoner ca 250g
- 4st Vitlök
- 2tsk Olja
- 1/2 dl Matlagningsvin, vitt
- 1 st Grönsaksbuljongtärning
- 2 dl Matlagningsgrädde 4%
- 1 dl Parmesanost riven
- 1 ask Bladpersilja
- Sallad
- 2 st Polkabeta
- 4 st kyklingfile
- 1 msk soja
- 2 tsk olja
Marinera kycklingen i 2 tsk olja,soja,salt, vitlök och peppar. Låt stå ett tag. Stek sedan så de får en fin yta, sätt sedan in i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter, tills de blir färdiga.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skala och hacka lök och skiva svamp. Stek lök i rapsolja och pressa ner vitlöksklyftor. Tillsätt svampen, salladslöken,paprikan och stek tills den är mjuk.
Tillsätt matlagningsvin och buljongtärning och koka ihop. Häll i matlagningsgrädde, salt och peppar och låt puttra en stund. Smaka av med mer salt och peppar.
Häll den kokta pastan i svampsåsen, tillsätt parmesanost och persilja och rör ihop.
Skala och skiva polkabetor tunt och blanda med salladen.