7 portioner 14 sp för två stycken
- 500 g kycklingfärs
- 2 ägg
- 1 dl mjölk
- 1 dl matlagningsgrädde 15%
- 1 gul lök
- 2 msk taco kryddmix
- 1 dl riven ost 15%
- 65 g röd mangold
- 6 tacobåtar stand´n stuff
- 1 vitlöksklyfta
- 10 st jalapeño
- 2 msk olivolja
Sätt ugnen på 200˚C.
Bryn kycklingen i olja till sätt lök,vitlök, jalapeños,och kryddmixen. Lägg färsen i en bunke och häll i ost och mangold.
Skala lök och vitlök, hacka löken och riv vitlöken. Hacka jalapeñosen, och tillsätt färsen.
Knäck äggen i en bunke, vispa ner mjölk och grädde.
Ställ tacobåtarna i en ugnssäker form med höga kanter som stöttar upp dem. Fördela färsblandningen i ”båtarna”. Fyll dem med äggstanningen och sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter tills fyllningen stelnat.