Kebabtallrik klassas ju oftast som en onyttig rätt, men det behöver den verkligen inte vara . Igår så blev det kebabtallrik i stället för pommes så gjorde jag kålrotspommes. Så gott.
2 personer 9spp/p
- 2 msk kebabsås (Briggans grill,vitlök)
- 2dl Arla Apetina 3%
- 1 förpackning kycklingkebab (275g)
- 1 rödlök
- Salladsmix
- 1 st kålrot
- salt
- 1 tsk olja
- 2 st tomater
- Gurka
Sätt på ugnen på 200 grader
Jag använde mig av en köksmaskin för att kunna få pommes liknande bitar av kålroten. (Man kan förkoka dom 10 minuter i lättsaltat vatten innan de ska in i ugnen. Då behöver de inte vara lika länge i ugnen.) Lägg dem på en plåt, salta och en liten spray med smör/rapsolja, om ni har annars så behövs inget på.
In i ugnen ca 25-30 min, se till att hålla koll så de inte bränns.
Jag la kebabköttet i en stekpanna, rör om då och då tills det blir klart.
Smaklig måltid 🙂
PS: Vill ni dela med er av era tips eller har frågor så har jag skapat en grupp som heter Viktväktare – Matinspiration & TipsVälkomna även där 🙂