Fisksoppa som hela familjen kommer att tycka om.
4 portioner 2sp p/p
- Laxbitar 4 st
- 1 st Torskblock
- 1 burk färska räkor ca 170g
- 2 klyftor vitlök, hackade
- 3 st morötter
- 1 liten purjolök, i skivor
- 0,5 g saffran
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl matlagningsvin
- 6dl vatten
- 3 dl milda mat 4%
- 2st fisk bulljongstärningar
- 1 tsk torkad timjan
- 1tsk torkad basilika
- salt
- citronpeppar
- 2 tsk olja
- 1 näve persilja, hackad
- dill
Skär under tiden fisken i munsstora bitar.
Häll i oljan i en kastrull, och stek vitlöken och purjolöken lite lätt på svag värme. Höj värmen och tillsätt tomatpuré och låt fräsa med i någon minut. Häll på saffran, vitt vin, fiskbuljong, grädde och timjan och de tunt skivade morötterna och persiljan. Koka ihop i 10 minuter, rör om då och då.
När soppan kokat klart, smaka av med salt och pepparTa bort grytan från plattan och lägg fisken i soppan. Lägg på locket och låt dra i 10 minuter så fisken tillagas. När soppan är klar häll i räkorna.
Servera i djupa skåla.
Jag använde mig av greek style yoghurt 2% och slängde i en klick över soppan (glöm räkna in den) samt lite dill. Voila 🙂
2018-10-03
Supergod soppa fick bli kvällens middag!!
2018-10-04
Vad roligt att höra 🙂