Krämig Kycklinggryta

6 personer Kycklingryta 4sp p/p med oliver(5st) och svartvinbärsgele(1msk) 8sp

  • 5st Kycklingfilé
  • 2 tsk olja
  • 5 skivor kalkonbacon
  • salt
  • peppar

Sås

  • 4 dl sky och vatten
  • 1 buljongtärning kyckling
  • 2 dl lätt-crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  •  curry
  • paprikapulver
  • 1 tsk soja

Garnering

  • Gräslök
  • Gele

Skär kycklingen i bitar. Stek tills de blir färdiga. Salta och peppra. Strimla baconet och stek för sig själv.

Ta fram en kastrull häll över skyn från kycklingen till kastrullen. Häll i övriga ingredienserna i kastrullen, låt koka upp. Häll sedan över det över kycklingen låt puttra några minuter.

Garnering: Strö över bacon, gräslök och lite gelé. Servera med blomkålsris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top