Citronmarinerad bluechees lax och ungsrostade rotfrukter med paprika/chilli sås

2 personer 6sp p/p (vinet ej inräknat)

  • 1 citron (skalet + saft)
  • 2 st laxbitar
  • 1 tsk olja
  • Kålrot
  • Morötter
  • Palsternacka
  • Bavaria blue 17g (på varje fisk)
  • Creme Fraiche Lätt Paprika/Chili 13% 6 msk
  • 1 st lime (skal + saft)

Skär ett snitt på långsidan på laxen och för in ostskivan.Gnid in fisken med citronskalet. Stek sedan  på medelvärme, pressa citronen över båda laxbitarna.

Strimla upp rotfrukterna pressa limen över samt strö över skalet och låt dom rostas i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter (tills de får en fin färg). Koka upp såsen i en kastrull. Lätt som en plätt och så smarrigt.

Jag stekte upp lite tomater och en skvätt balsamico över när allt var färdigt.

Det blev ett glas vitt till – Gnarly Head Nr 6381

1 Comment

  1. Kristina
    2018-03-05

    Gud vad gott det lät och ser ut ????

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top