3 sp p/p
- 4 st kycklingfilé
- 1 tsk salt
- 2 tsk olja
- 1 krm svartpeppar
- 2 tsk torkad oregano
- 4 skivor parmaskinka
- 2 dl matlagningsgrädde 4%
- 2 msk balsamvinäger
- 1 msk kycklingfond
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 150 g sockerärter
- 200 g cocktailtomater
- ½ dl plockad färsk oregano
- Lantgården Rotfruktsmix 450 g
Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn dom i oljan i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Stek upp grönsakerna så de blir krispiga och får en fin yta.Dela sockerärterna och cocktailtomaterna och servera till kycklingen. Toppa med oregano.
Vintips – Drack ett fantastiskt gott rödvin till som passade maten utmärkt. – Prohibition Cabernet Sauvignon Nr 2124.