4personer 4sp p/p
- 250gMorot
- 2tskOlivolja
- 2 1⁄2d lMatlagningsgrädde 4%
- 2tsk Kalvfond, 1-2 tsk
- 2tsk Peppar, pepparmix
- 1st Vaniljstång
- 600gFläskytterfilé
- 1 påse Frysta rotfruktsmix (finns på Ica Maxi)
Sätt ugnen på 225°
Putsa köttet och gnid in det i pepparmix. Stek lätt i lite margarin så att sidorna får färg. Sätt in det i ugnen tillsammans med en köttermometer och ta ut det när köttet nått en innertemperatur om 70 grader. Lägg köttet i folie och låt det ligga ca 20 min innan du skivar upp det.
Skala och hacka löken, bryn glansig i margarin. Häll i matlagningsgrädde, fond och pepparmix. Lägg i en hel vaniljstång. Låt puttra på svag värme på spisen under lock. Skiva fläskytterfilén och bryn skivorna i margarin. Lägg skivorna i pepparsåsen och låt puttra tills de är klara, ca 7 min. Servera köttet med pepparsåsen (släng vaniljstången), ugnsrostade rotfrukter.