4 personer (5sp/p)
- 4portion(er)Risenta Bönpasta fettuccine grön
- 1 st Purjolök
- 2 st Morot
- 1 tsk Margarin flytande 80%
- 1 st Citron
- 1 dl Vatten
- 2 1/2 dl Matlagningsgrädde 4%
- 1 1/2 msk Vitvinsvinäger
- 1 st Fiskbuljongtärning
- 1 knippe Dill eller så kan ni använda fryst dill ca 1-2 msk
- 5bit(ar)Lax
Stek laxbitarna till de blir färdiga.
Strimla purjolöken purjolök tunt och riv morötter grovt. Fräs sedan i pannan i margarin utan att det får färg. Riv ner citronskalet. Häll sedan i vatten,matlagningsgrädde,buljongen och vinäger. Låt det koka upp och puttra i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och häll i dillen. Koka pastan enligt instruktioner.
Avsluta med att lägga i laxen i såsen och låt sjuda ett par minuter tills laxen precis blir varm.
2018-01-25
Hej. Tack för fin blogg med fina recept o allt annat;) såg på din instagram häromdagen ni lagat nåt med fläskytterfile det såg gott ut hoppas på det receptet med;)
Lite nyfiken på om du testat lchf med tanke på din syster haha
2018-01-25
Hej Elisabeth. Tack snälla, vad kul att höra. Just det! Nä den ligger inte ute, receptet dyker upp i bloggen inom några dagar:-) Den var riktigt goood;). Jag har testat LCHF och det var inget för mig, men roligt för dom som det passar 🙂