Thai Kyckling med rödcurry och purjolök

5 portioner (12 sp/p

  • 1 kilo kycklingfilé
  • Ris
  • Purjolök
  • 2 burkar Kokosmjölk, lätt
  • st Lime, saft
  • msk Currypasta, röd
  • st Hönsbuljongtärning
  • Dragon, ½ kruka
     

Krydda Kycklingfilen med salt,peppar,curry och valdri thai krydda. Stek så kycklingen får en fin yta sen ugnsbaka dem i ugnen på 200° i ca 20 min, innertemperaturen skall vara minst 65°. Koka riset. Skär purjolöken i 7 cm stora bitar. Lägg den i en traktörpanna, häll över kokosmjölken, limesaft, röd curry och buljongtärningen. Koka på låg värme ett par minuter. Lägg upp purjolöken på tallrikar, strö dragon ovanpå, Servera tillkycklingen  och riset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top