4 portioner
- 1½ kg tunna kamben eller tunna revbensspjäll
- 1 gul lök
- 2 lagerblad
- 1 msk farinsocker
- ½ msk flingsalt
- 1 tsk chiliflakes
- 1 tsk svartpeppar
Glaze:
- 3 msk Smör&rapsolja
- 1½ dl barbequesås
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1½ msk flytande honung
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Pumpapommes
- 750 g pumpa
- 2 msk Smör&rapsolja spray
- 1 tsk salt
Dippsås:
- 2½ dl gräddfil
- ½ dl majonnäs
- 1½ msk chilisås
- 1 krm cayennepeppar
- 1 msk finhackad rödlök
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Gör så här:
Börja med dippsåsen. Blanda alla ingredienser till såsen och ställ kallt. Lägg köttet i en stor gryta. Skala och halvera löken och lägg i grytan tillsammans med lagerbladen. Täck med vatten och låt koka upp. Koka under lock på svag värme ca 1 tim.
Fortsätt med pumpapommesen. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär pumpan i tunna klyftor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper, spraya på smör-&rapsolja. Baka i mitten av ugnen ca 30 min.
Sätt ugnen på 250°. Rör samman alla ingredienser till glazen. Lägg köttet i en långpanna med köttsidan upp och pensla på glazen runt om. Strö över farinsocker, salt och kryddor. Stek i övre delen av ugnen ca 15 min. Låt pumpaklyftorna vara med i ugnen de sista minuterna så att de blir varma. Servera ribsen med rostad pumpa och dippsås.