Spökväder

Söndag morgon och tröttheten har hunnit kapp mig lite. En natt med två förkylda barn och en man som skrek till och väckte mig med hjärtat i halsgropen, han hade fått en låsning i ryggen. Så det var tre stycken och ta hand om Hade en fruktansvärt mardröm ovanpå allt oxå. Men har väl fått ihop 13 timmar sömn denna helg. Tur att man har en reservtank att ta det ifrån.

Eden har nu oxå blivit förkyld och mår sådär. Så nu är båda dåliga. Det är nässpray, ipren, och nässug som gäller. Vet att jag har sagt det innan – men jag är så förbannat trött på detta nu. Vill att vi ska friska och krya och mår bra!

Gick upp med halvt öppna ögon och gick som en sengångare ut i köket. Fick ihop fantastiskt goda scones som hela familjen njöt och åt sig mätta på. Nu ska jag dricka min andra kopp kaffe, spansk musik strömmar ur högtalarna. Som en snabb orkan som strök sig över frukostbordet så kommer lugnet och tystheten. Barnen mätta och belåtna, de stora har lagt sig i sina sängar igen och njuter extra denna Söndag. Små tjejerna med pyjamasen fulla med  halva frukosten på sig, ligger nu och sover i blöja i sin vagn.

Blir inget gym idag utan tittar ut igenom fönstret och inser att det tunga ”spökvädret”, som min son säger, ligger över oss. Så en runda ute lockas inte just nu. Jag tar nog och kryper ner i den varma sängen och fortsätter att läsa min bok.

Skön Söndag på er

Kardemumma scones med chiafrön
8 Bullar (6 smartpoints per scones)

  • 50 gram smör
  • 4dl vetemjöl
  • 2dl mjölk
  • 2krm salt
  • 2 tsk socker (kan man vara utan)
  • 2tsk bakpulver
  • Chiafrön
  • Kardemummakärnor (mortla)
  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Blanda bakpulver, vetemjöl, chiafrön,kardemumma och salt i en bunke. Lägg i rumstempererade smöret i mjölblandningen. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg.
  3. Klicka ut 8 bullar på en plåt.
  4. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top