Livets Goda, Mat, Vin och Recept, Öppna inlägg, Tips

Lax Asian style

Lax Asian style med ingefära och spenat

  • 4 portionsbitar lax 
  • jasminris 
  • salt och peppar 
  • 1 dl sesamfrö 
  • 4 msk olivolja 
  • 1 rödlök 
  • 1 röd chili 
  • 2 påsar babyspenat (à 70 g)
  • 2 dl gräddfil 
  • 2 msk japansk soja 
  • 3 msk sweet chili 
  • 3 msk färskriven ingefära
  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Krydda laxbitarna med salt och peppar, vänd dem i sesamfrö och bryn i hälften av oljan, lägg laxen i en ugnssäker form, sätt in mitt i ugnen 12-15 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
  4. Skala löken och skär den i klyftor. Dela och kärna ur chilin, skär den i breda strimlor. Skölj spenaten och låt den rinna av.
  5. Blanda gräddfil med soja och sweet chili till en sås.
  6. Fräs lök och chili i resten av oljan, rör ner ingefäran och vänd ner spenaten. Krydda med salt och peppar.
  7. Servera lax med spenat, sweet chilisås och ris.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Bilden är skyddad!!