Kyckling i ajvar och råmarinerad silverlök

Hittade ett recept som såg så gott ut så jag ändrade lite och testade det.
Det var riktig gott. Och även sonen gav tummen upp:)

Kyckling i ajvar och råmarinerad silverlök
4 personer

Marinerad lök

  • 1 silverlök 
  • 1/2 msk vitvinsvinäger 
  • 1 msk olivolja 
  • salt och svartpeppar 

Kyckling

  • 1 dl valnötter 
  • 4 kycklingfiler
  • 1 msk olivolja 
  • 1-2 dl ajvar relish 
  • 1/2 dl vatten 
  • 2 dl matlagningsgrädde (jag använder 4%)
  • 1/2 kruka persilja 
  1. Marinerad lök: Skala och skiva löken. Blanda den med vinäger och olivolja, smaka av med salt och peppar.
  2. Kyckling: Bryn kycklingfiléerna på båda sidor i olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Blanda ajvar med vattnet och häll ner det i stekpannan tillsammans med grädden och låt sjuda ca 6 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Hacka persiljan och vänd ner den i pannan. Strö över nötterna och löken.
  4. Till servering: Servera kycklingen med ris och sallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top