Livets Goda, Mat, Vin och Recept, Öppna inlägg

Godmorgon Lördag

Godmorgon!

Slog upp ögonen strax efter 08.00 och kände mig rätt utvilad trots att man inte fick ihop sina 8 timmar. Vi var väl hemma vid 02 i natt och hade som vanligt en riktigt skön och avslappnad kväll. Jag bjöd på Mangosppa med hallonsorbet och champagne. Läskande god och rörde man om lite extra i glaset så gifte sig verkligen smakerna sig.

Receptet på Mangodesserten

  • 500 g fryst tärnad mango 
  • 2 lime skalet och saften från den
  • 1/2 l hallonsorbet 
  • 1 dl färska eller frysta, tinade hallon
  • 1,5 msk Sukrin melis
  • 1 1/2 dl vatten 
  • 1 dl champagne el mousserande
  1. Mixa ihop den halvtinade mango, sukrin mellis,limeskal och limejuicen och vatten, till en slät soppa.
  2. Häll sedan upp soppan i glas och lägg en kula hallon sorbet och lägg på hallonen och toppa med champagnen eller mousserande.

Hallonsorbet

  • 1-2 nävar frysta hallon
  • 3-4 msk kokosmjölk
  • 1-2 msk grädde
  1. Mixtra hallonen och kokosmjölken till en sorbet. Häll inte i kokosmjölken eller grädden på en och samma gång utan gör det under tiden du mixtrar hallonen. Förvara sedan i frysen.

    

    

Lånade bilder av syrran

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Bilden är skyddad!!