Söndag och soppa stod på listan. Denna var riktigt uppskattat av hela familjen och måste bara ätas snart igen, redan på Fredag faktiskt, men då blir den lite annorlunda – då slänger jag även i lite musslor 😉
Fiskgryta med potatis och aioli
(4 portioner, 7sp p/p utan aioli)
- 800 g potatis
- 4 morötter
- 2 tsk olja
- 1 frp pastasås med basilika
- 2,5 dl vatten
- 1 fiskbuljongtärning
- 600 g torskfilé
- 1/2 påse frysta haricots verts
Tina fisken och haricots vertsen. Koka potatisen. Tvätta och skiva morötterna. Fräs morötterna i oljan i en stor gryta några minuter. Tillsätt pastasås, vatten och smulad buljongtärning.
Skär fisken i bitar och lägg ner den och bönorna i grytan. Låt sjuda ca 5 minuter.
Voila, färdigt. Servera med potatis och aioli.
Aioli kan du köpa färdigt eller göra själv.