Livets Goda, Mat, Vin och Recept, Öppna inlägg

Broccolisoppa toppad med bacon och ädelost

Igår så vart både jag och M trötta så ingen av oss vart sugen att spendera längre tid i köket. Så det fick bli soppa, enkelt men så gott!

Sen spenderade vi kvällen i sängen  och slappade mellan tv kanalerna, dom kvällar är oxå sköna:)

Nu ska jag och tjejerna strax ta på oss och de ska få i sig lite gröt. Sen ska vi iväg och träffa en god vän och mysa över en frukostfika. Ha en skön dag vänner

Brocoli och ädelostsoppa med kycklingbacon 5personer (7sp)

  • 1 lök
  • 2 st scharlottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • Smör
  • Olja
  • 2 stånd Brocoli (jag hade 1st plus 1påse fryst)
  • 6dl vatten
  • 2st grönsaksbuljong
  • 2dl matlagningsgrädde 7%
  • 1st citron
  • Kronfågel kycklingbacon
  • Kvibille Gräddädelost 125 g
  • Timjan
  • Rosmarin
  • Salt, peppar

Skär broccolin i mindre bitar och finhacka löken. Bryn löken i margarin i en gryta. Tillsätt broccoli, vatten och buljongtärningar. Låt det koka i ca 20 minuter. Mixa soppan slät. Häll i grädde och pressa i saften från citron. Smaka av med salt,peppar, timjan och rosmarin. Tillsätt ca halva ädelosten i soppan, rör om.  Stek försiktigt kycklingbaconet och ställ åt sidan, blir knapriga om de får vila en stund. Servera soppan med kycklingbacon samt klick ädelost på.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!